Tapio Luoma – kirkkomme uskon ytimestä kiinni pitävä, yhteyttä rakentava ja rohkeasti tulevaan katsova piispa

Arkkipiispa on ennen kaikkea hengellinen johtaja. Tuemme Tapio Luomaa arkkipiispaksi, koska hän seisoo vahvasti kirkkomme uskon ytimessä ja katsoo rohkeasti tulevaisuuteen. Tapiolla on inhimillistä viisautta ja tietoa, hallinnollisia kykyjä, sosiaalista lahjakkuutta ja Raamattuun juurtunutta, rohkeaa uskoa.

Näin alkaa Tapio Luoman kannattajien mainosteksti netissä. Sellaisen kuvan minäkin olen hänestä saanut ja odotan tyytyväisenä, mitä tuleman pitää.

Yhteyttä hän siis rakentaa, mutta mitä mieltä hän itse on, se on jäänyt haastatteluissa lähes näkymättömiin. Luonnollisesti, sillä vaalissa ei tehdä piispan hengellistä työtä, ei saarnata tai opeteta, ei pidetä piispantarkastuksia ja ohjailla seurakuntia. Ei ratkota ristiriitoja ja korjata vääristymiä.

Muutama uskoon liittyvä ajatus on toki tullut selville: Avioliitto on miehen ja naisen välinen ja sen jatkona: Jos kirkko päättää vihkiä myös sateenkaaripareja, Luoma mukautuu siihen. – Tämä ei ole ns. ratkaiseva hengellinen kysymys, jossa ei saisi tehdä kompromissia.

Toinen esiin putkahtanut kristillisen uskon perusasia, kaikilta piispaehdokkailta on: Ihmisarvo ja rakkaus kaikkia ihmisiä kohtaan. – Saarnaamaan kukaan ei lähtenyt, sillä vaaleista on kysymys, eikä hengellisestä kilpailusta.

Erilaisia työnäkyjä Luoma näyttää kunnioittavan. Tarkoittanee ihmisten inhimillisten taipumusten ja lahjojen ja armolahjojen mukaista toimintaa. Paavali listaa näitä 1 Kor. 12:ssa koko joukon ja kehottaa meitä pitämään kaikkia lahjoja yhtä arvokkaina. On palvelijoita, opettajia, julistajia, rukoilijoita, myös erilaisten armolahjojen haltijoita, jotka voivat auttaa ihmisiä. On siis diakoniatyötä ja lähetystyötä, lapsityötä ja nuorisotyötä kutsumuksenaan tekeviä ja kaikissa työmuodoissa kahvia keittäviä tai muuta palvelutehtävää hoitavia.

Tämä kaikki on seurakunnassa toimineelle tuttua. Toinen luku on sitten erilaiset herätysliikkeet ja hengelliset yhdistykset, joiden piirissä saatetaan pitää omaa työnäkyä ainoana oikeana. Tällaisiin asioihin piispa joutuu tuomaan omaa viisauttaan ja ohjaustaan.

Siihen on hyvä lähtökohta Luoman kannattajien ilmaisemalla yhteyden luontitaidolla: Kirkkomme tarvitsee taitavaa yhteyden rakentajaa, joka voisi koota eri tavoin ajattelevat ja uskoa tulkitsevat yhteen.

Samasta aiheesta blogini: Hyviä arkkipiispaehdokkaiden haastatteluja radiossa ja tv:ssä.

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami