Karjalaisen kansan messu Taulumäen kirkossa toi kristillisen juhannuksen sisikuntaan

Juhannus meni lasten ja lastenlasten kanssa temmeltäessä, niin että jumalanpalvelus jäi kuulematta ja näkemättä. Ma 26. 6. satuin sitten avaamaan television juhannusmessun uusinnan aikaan.
Virkistävä kokemus se oli: Karjalaisen kansan messu Taulumäen kirkossa Jyväskylässä. Piispa Seppo Häkkinen piti saarnan ja liturgina oli vanha tuttu työkaveri Jukka Kuparinen. Musiikista vastasivat Natalia Ikonen ja Leivonmäen kirkkokuoro.

Erikoisesti railakas ja syvällinen karjalainen musiikki ja karjalaisiin kansallispukuihin sonnustautuneet eläytyvät laulajat vetivät mukaansa. Jumalanpalveluksessa oli kesäistä Jumalan luomistyön henkeä, iloa, kiitosta, toivoa.

Jumalanpalvelus eteni nopeasti, niin että ehtoollisen viettokin mahtui televisiolle varattuun aikaan. Kristillinen usko oli esillä kaikissa keskeisissä muodoissaan. Kannattaa katsoa, jos jäi juhannuksena väliin. Tässä linkki.

Luonnollisesti Karjalainen messu sisälsi samoja sävyjä, kuin Suomalainen messu, josta olen kirjoittanut mm. blogissani: Kaikkien Suomalaisten on nähtävä Lasse Heikkilän Suomalainen messu. 9715

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami