Aito ja koskettava Loppiaisen jumalanpalvelus tv:ssä

Loppiaisena 6.1. ja ma 9.1. Tv 1: ssä näytettiin Riemulaulut – musiikkijumalanpalvelus Helsingin Lähetyskirkosta. Mukana oli Sibelius-lukion kamarikuoro, Papas no mamas, Kamarikuoro Freia, Uusi Laulu, Itäsointu, laulaja Ilta Fuchs. Liturgia Hanna Paavilainen, saarnaajana Kari Kanala. Katsoin sen kahteen kertaan ja totesin sen erinomaiseksi.

Jumalanpalvelus ei ollut perinteisen kaavan mukainen, turhan tuttu ja kaavamainen. Keskeisenä, aiemmin kuvattuna elementtinä oli Kaste ja saarnana toimi saarnaajan haastattelu aidossa tallissa. Nämä sopivat Loppiaisen aiheeseen, Itämaan tietäjien vierailuun Betlehemin talissa Jeesus-lapsen vieraana.

Riemulaulut – musiikkijumalanpalvelus oli valmisteltu televisiota varten. Se ei sisäistänyt tavanomaista saarnaa ja oli varmasti monen mielestä köykäinen tunnelmointijuttu, mutta se välitti hyvin aidosti uskoa avaavat tunteet, joita koemme pienen lapsen äärellä ja erittäin myös kastetilaisuudessa. Siinä se syy, miksi arvioin musiikkijumalanpalveluksen erinomaiseksi: Aitous.

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami