Kolmimiehuuden päivä, vessae ja lujat hallit

Smooltookkia sakastissa:

Oli se vain tasa-arvon kannalta merkittävä kirkkovuoden uudistus, kun Kolminaisuudenpäivän jälkeisistä sunnuntaista tuli … sunnuntaita Helluntaista. – Olin jo ennättänyt ehdottaa, että Kolminaisuuden päivän jälkeisistä sunnuntaista puolet olisi muutettu Kolmimiehuuden jälkeisiksi sunnuntaiksi.

Viitasaaren kirkon vessa sijaitsee erillisessä ulkorakennuksessa, joka näkyy hyvin sakastin ikkunasta. Savolaisena pappina sitä on tullut, sakastin ikkunasta ulos katselleessa sanottua, että siellä on vessae (= vesisade tai vessakin).
– Sateisena päivänä lausuman sisältö on jäänyt arvoitukseksi.

Jumalanpalveluksen kulkua kanttorin kanssa viimeistellessä tulee usein esille kysymys: otetaanko tähän väliin lujat hallit?
– Hallelujista luonnollisesti on kysymys.

– Kaikkea sitä työn tuoksinassa tuleekin sanottua.

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami