Jouluksi suosittelen katsottavaksi televisiosta

1) Kotimainen elokuva: Joulukuusivarkaat, jossa joulun sanoma herkistää omiatuntoja. – Syvästi koskettava elokuva. Ei sovi lapsille. Areenassa.

2) Kosketus: Tommy Hellsten – Tommi Kalenius.  Areenan esittely: ”Konsertti on sinulle, joka kaipaat jotain muuta. Se koskettaa syvemmältä, se on enemmän kuin viihdettä tai ajankulua.”  Tommy Hellstenin tarkkaa erittelyä uskonelämän syntymisestä ja kasvusta.  Alfatv:ssä.

3) Kehitysvammaisten joulukirkko su 22.12.2019  Kehitysvammaisten joulukirkko Paavalinkirkossa Helsingissä. Musiikista vastasivat Resonaari -bändi ja urkuri Kalle Salonen. Jumalanpalvelus eteni tuttujen joululaulujen ohjaamana.  Kehitysvammaiset osallistuivat jumalanpalveluksen toteutukseen. – Ei erillistä saarnaa.  Puhutteleva ja aito. Joulun sanoma meni varmasti perille kaikille, ainakin  minulle. Areenassa.

4) Suomen itsenäisyyspäivän ekumeeninen juhlajumalanpalvelus Helsingin tuomiokirkossa. Piispa Simo Peura saarnasi, liturgeina Juhana Kuusniemi ja Maria Repo-Rostedt. Dominante ja Uspenskin katedraalikuoro.

Mielestäni täydellinen jumalanpalvelus kaikilta osiltaan.  Saarnassa ei ollut uskonnollista paatosta, vaan puhdasta asiaa, joka toi esille ihmisen pahuuden ja lähimmäisenrakkauden huomioimisen tarpeen myös kansallisissa asioissa ja  politiikassa. Auttoi ymmärtämään Jeesuksen opetuksesta ja elämästä nousevaa kristillistä sanomaa. – Kuulijoiden ilmeissä aistin sanoman perille menon, syvät mietteet ja liikutuksen. – Taisi puhutella kaikkia. Areenassa.

 

 

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami