Näyttelijä Laura Malmivaaralta koskettava saarna Palmusunnuntain Tuomasmessussa

Näyttelijä Laura Malmivaara on tullut minulle tutuksi Kotikatu-sarjasta, jota olen viime vuosina katsellut useita vuosikertoja Areenasta. Hänellä on tunnetun körttisuvun sukunimi ja Kotikadussa hän on esiintynyt papin roolissa.

Mielessäni on aina ollut tarkistamaton ajatus, että hän on pappissukua. Nyt olen siitä varmistunut netistä löytämistäni esittelyissä. On tietojen mukaan körttisukua ja opiskellut teologiaakin. Körttiläistyylinen on hänen avoimesti kertomansa kokemus: “Uskonkysymyksissä saan olla hapuileva, toisin kuin maailmassa muuten”.

Eipä ihme, että hänet pyydettiin saarnaamaan Palmusunnuntaina pidettyyn Tuomasmessuun.

Kun tuomaspappi Pirjo Kantala kysyi näyttelijä Laura Malmivaaraa saarnaamaan Helsingin Agricolan kirkon Tuomasmessuun Palmusunnuntaina, Malmivaaran teki hetken aikaa mieli kieltäytyä. – Uskonkysymykset ovat herkkiä ja vaikeita. Epäröin, saanko saarnaan riittävästi sisältöä. Tajusin kuitenkin pian, että tämänikäisen naisen pitää luottaa sisimpäänsä.  

Syvälle luotaava saarna oli ja koskettava. Toi esille kaikkien ihmisten itsekkyyden ja kovuuden Palmusunnuntain tapahtumissa ja nykymaailmassa. Nostamme aina itsemme tavalla tai toisella toisten yläpuolelle oikeassa olijoiksi. Sitä vastoin Jeesus suostui kärsimään ja rukoilemaan häntäkin vainonneiden ihmisten puolesta.  Hänen välityksellään me voimme saada kokemuksen Jumalan rakkaudesta, joka voi saa meidänkin sydämemme heltymään  ihmissuhteissamme.

Kuuntelin messun radio Deistä, mutta nyt huomasin, että sen voi myös katsoa vieläkin Youtubesta

 

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami