Kotimainen elokuva:Irti maasta/Docventures: The Work

Katsoin Areenasta kotimaisen elokuvan: Irti maasta. Elokuvan esittely Areenassa: Suomalaiset tekevät tuhansia laivamatkoja vuosittain ja tämä on yksi niistä. Televisioteatterin näytelmä kertoo lehden tilaushankintakilpailun voittajista, jotka kokoontuvat yhteen ja lähtevät palkintoristeilylle.

Irti maasta l. vapaalle matkalaiset olivat päässeet. Viina virtasi ja rempseä meininki. Miehet takertuivat naisiin ja naiset miehiin. Yritettiin ottaa ilo irti maasta ja elämästä.  Ei ihan kaikilla. Oli joukossa myös sisäänpäin kääntyneitä tuumailijoita.

Syvempää sanomaa osasin odotella ja löytyihän se. Viinahöyrystä vapauduttuaan itse kukin palasi omaan eloonsa ja sen puntaroimiseen. Irrottelu oli avannut sisikuntaa, sen puutteita ja kaipauksia ja johti mietiskelyyn.  – Vain hiljaista keskustelua käytiin.

Olisipa paikalla ollut terapeutteja, jotka olisivat auttaneet matkalaisia avaamaan sisikuntaansa ja etsimään tulemaan elämään uutta valoa.

Mieleeni nousi Docventuresin historian koskettavimmaksi kuvattu elokuva, jossa vankilakierteessä olevat saatiin avautumaan elämänsä vankilaan johtaneesta tragediasta. Merkille pantavaa oli, että suuresta mukana olleesta vankiryhmästä ei vapautumisensa jälkeen palannut ainakaan lähiaikoina vankilaan johtavaan rikoskierteeseen.

Elokuvan katseluaika Areenassa on päättynyt, mutta alkuterapiassa otettu kuva ja elokuvan esittely löytyy kyllä. Myöskin aiempi blogini: Joko katsoit Docventuresin elokuvan…? esittelee ko. elokuvaa.

Sen lisäksi kannattaa katsoa vielä Areenasta löytyvän terapeuttisen keskustelun, sillä somekommenttien mukaan näin rehellistä puhetta isäsuhteesta, ystävyydestä ja riittämättömyydestä ei ole Suomi-televisiossa aikoihin, jos koskaan, nähty! Leffakellarin turvallisessa syleilyssä sisimpäänsä avasivat isäntien lisäksi vierailijat terapeutti Tommy Hellsten, näyttelijä Ville Virtanen sekä stand up -koomikko ja entinen linnakundi Miika Pettersson. Keskustelu keräsi Twitterissä kiitosta.

Niinpä! Elokuvaa Irti maasta voi katsoa tästä samasta näkökulmasta.  – Terapeuttinen kuva sekin.

 

 

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami