Missä kirkon huoli sieluista näkyy? kyselee piispa Laajasalo

Missä kirkon huoli sieluista näkyy? kyselee piispa Laajasalo

Helsingin piispa Teemu Laajasalo kritikoi Kotimaan (10.1.2019 ) kolumnissaan  seurakuntavaaleja.

  • Imagokampanjoissa ihmisiä ei kutsuta toimintaan tai taivaaseen, vaan äänestämään.. Vaalien alla äänestysprosentista puhutaan elämän ja kuoleman kysymyksenä. Onko äänestäminen se, mistä kirkon huoli sieluista näkyy?

Kovaa tekstiä piispan kynästä! Näitä mietteitä minullakin on kirkollisvaalien yhteydessä. Äänestämään uskalletaan yllyttää isolla äänellä, mutta miten kirkon huoli sieluista näkyy?

Tästä kertoo myös kolumnin seuraavat lainaukset: – Kirkosta kiinnostumaton. Tarvitsemme apuasi. Tule päättämään, millainen kirkon pitäisi olla. – Ihmisten mieliin kasvaa kuva kirkosta, jolla on huono itsetunto, tehtävä hukassa ja josta kukaan ei ole kiinnostunut, vaikka kuinka mainostetaan.

Kirkon tulee tietää tehtävänsä ilman vaalejakin. Kirkkovaltuusto, kirkkoneuvosto,  samoin kuin erilaisten toimikunnat, jotka vaalien perustella syntyvät, ovat sitten arvioimassa, minkälaiset seurakunnan toiminnot kussakin tilanteessa edistävät parhaiten kirkon tehtävää omassa seurakunnassa.

Päätteeksi Laajasalo kertoo oman käsityksensä kirkon laadusta:

– Kirkko on tosiasiallisesti monella mittarilla paljon tätä mielikuvaa parempi: esim. diakonia, kasvatus ja vanhustyö. Kirkon työntekijöiden osaaminen on korkealla tasolla.

Tästäkin olen samaa mieltä. Kirkkon sanomasta ja sen tehtävästä on syytä kertoa vaalienkin yhteydessä ja kutsua sen  jäseniä mukaan toimintaan,  löytämään omat armolahjansa ja sen mukaiset tehtävät seurakunnassa.  Seurakunta-aktiiville voi sitten evankeliumikin kirkastua uudella tavalla.

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami