Arkkipiispa Luoma – mies paikallaan kirkon johdossa

Kotimaan 10.1.2019 numerossa arkkipiispa Tapio Luoman haastattelu oli otsikoitu: Syntisten sairaalan johtaja ja ingressinä oli lause: Kirkolla pitää olla itseymmärrystä omasta epätäydellisyydestään.

Lehden etusivulla, viittauksena haastatteluun oli lause: Arkkipiispa Tapio Luoma toivoo kirkkoon enemmän kunnioittavaa keskustelua ja haastattelussa Luoman sanat: Meidän pitäisi pystyä keskustelemaan ilman, että kyseenalaistamme toistemme uskoa.

Vielä pari lausetta Luoman haastattelusta: Kirkolla pitäisi olla jatkuvasti itseymmärrys omasta raihnaisuudestaan ja epätäydellisyydestään. Siksi tulokulma arvokeskusteluun pitää mieltä tarkkaan. Ei ylhäältä tulevina vaatimuksina, vaan samalta tasolta.

Myös haastatteluun liittyvät kuvat saavat minut vakuuttuneeksi, että Tapio Luoma on mies paikallaan: itsetunto kohdallaan ja selkeä näky tehtävästään kirkon johdossa. Haastattelun sisältö kertoo hänen persoonastaan. – Nöyrä johtaja hän selkeästi on. – Jospa kirkon imago saa lähivuosina käänteen parempaan.

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami