Käykäämme uuteen vuoteen täynnä toivoa!

Vuoden alussa mietiskellään usein, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan.  Viitasaaren Seudun päätoimittaja Esa Kilponen kirjoitti vuoden kolmantena päivänä ilmestyneessä lehdessä mukavan kolumnin neljästä miehen köllikästä jotka keskustelevat leirinuotiolla tulevaisuuden huolista ja haasteista.

Yksi miehistä oli on hyvin huolissaan: Miten tämä ihmiskunnan käy, kun ilmasto lämpenee, jäätiköt sulavat, meren pinta nousee, kuumuus ja kuivuus koettelevat, sodat jylläävät, miljoonat pakolaiset etsivät turvaa, sademetsiä hakataan paljaiksi, eläimiä kuolee sukupuuttoon.  –  Mies on ahdistunut. Makkarakaan ei maistu.

Toinen  julistaa, että maailmanloppu tästä tullee. – Mitään ei ole tehtävissä.

Kolmas uskoo, että ihmiskunta sittenkin pelastuu. Uutta tekniikkaa syntyy. Vaikeudet on voitettava, muuten elämässä ei ole mitään mieltä.

Neljäs miehistä kuuntelee partaansa hivellen. Pienten lasten isänä hän ei ole juuri moksiskaan. Ei osaa ennustaa, vaan elää hetkessä. On suht onnellinen ja nauttii siitä, mitä rakasta, kaunista ja ainutlaatuista on ympärillä. – Katsoo päivän kerrallaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Luettuani kolumnin, totesin, että sehän oli kuin saarna:

On syytä olla huolissaan. Joskus tämä maailman aika päättyy. On hyvä kehitellä ratkaisuja tilanteen parantamiseksi.  On syytä kuitenkin elää tätä aikaa ja hetkeä, jotka meille on annettu ja nauttia siitä kauniista, ainutlaatuisesta ja rakkaasta, mitä on ympärillä.

Iän karttuessa – koviakin kokeneina, saatamme pelätä lastemme tulevaisuutta.  Jokainen sukupolvi elää kuitenkin omaa aikaansa ja ottaa sen haasteet vastaan. Älkäämme santako omien pelkojemme hallita suhtautumistamme heihin.  – Välittäkäämme heille rauhaa, rakkautta, iloa ja toivoa.

Saarnaan tuota kolumnia vertasin siksi, että se päättyi tuon huolettoman isän asenteeseen.

Puhuuhan Jeesuskin maailman lopun merkeistä, mutta sanoo lopuksi, että milloin se tulee. ”Mutta siitä päivästä tai hetkestä ei tiedä kukaan, eivät enkelit taivaassa, eikä myöskään Poika, vaan ainoastaan Isä.” Mark 13. Jeesus kehottaa seuraajiaan elämään tässä hetkessä. ”Valvokaa siis, sillä ette tiedä minä päivänä teidän Herranne tulee.” Matt. 24:42.

Tätä hetkeä hän kehottaa meitä elämään.  Älkäämme siis ajautuko välinpitämättömyyteen, pelkoon ja lopun odotteluun. – Käykäämme uuteen vuoteen täynnä toivoa.

Jeesuksen tulosta olen kirjoittanut useita blogeja esim.: Jeesus tulee pian? ja Jeesus tulee – ei maailman loppu.

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami