Seksi ilman suostumusta= raiskaus / A-studio 5.3.

A – studiossa ma 5.3. kansanedustajat Hanna Sarkkinen ja Tom Packalén keskustelivat aiheesta: Pitäisikö suostumuksen puutteen olla raiskauksen määritelmä laissa? Juontajana Annika Damström.

Tom Packalen (myös poliisi) sanoi, että hän ei ymmärrä, mitä merkitystä sillä olisi. Raiskaukset tapahtuvat usein sellaisessa mielentilassa, usein juopuneena, että syyllisyyden raiskaukseen tutkiminen on hyvin vaikeaa nytkin. Siinä on useimmiten sana sanaa vastaan. Toisaalta hän sanoi, että nykyisinkin suostumusta tutkitaan niin hyvin kuin voidaan. Lain muuttamisesta ei olisi mitään hyötyä.

Hanna Sarkkinen piti tärkeänä lain muuttamista nykyistä raiskauskäsitystä vastaavaksi. – Väkivallatonkin raiskaus aiheuttaa raiskatun elämään suurta kärsimystä.

Kuunneltuani keskustelun loppuun, huomasin, että kumpikaan ei tuonut esille, mitä lain muuttaminen voi vaikuttaa kansalaisten mielikuvaan raiskauksesta ja muuttaa raiskaukseen alttiiden henkilöiden käytöstä. Seksuaalinen suhde alettaisiin ottaa vakavammin ja raiskaukset vähenisivät.

Yleisemmin sanottuna lain pitäisi määritellä oikein, mikä on luvallista, mikä luvatonta ja rikollista. Hanna Sarkkinen on oikealla asialla.

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami