Olen huolissani “Pitääkö olla huolissaan?” tv- ohjelmasta

”Oletko huolissasi? Älä jää kysymystesi kanssa yksin, anna Pitääkö olla huolissaan -raadin auttaa! Kari Hotakainen, Miika Nousiainen ja Tuomas Kyrö pohtivat Jenni Pääskysaaren johdolla, pitääkö kansalaisen olla huolissaan vai ei. Suomen kansa voi osallistua ohjelmaan kysymällä mitä tahansa ja raati paneutuu viikoittain pieteetillä näihin kansalaisilta tulleisiin huolenaiheisiin ja vastaa kysymykseen: “Pitääkö olla huolissaan?”.

Näin kauniisti ohjelmaa esitellään Katsomossa. Minä olen kuitenkin huolissaan koko ohjelmasta.

Raati sai kerran katsojilta kysymyksen: Ovatko esitetyt huolenaiheet aitoja? Jenni Pääskysaari vastasi niin olevan. Uskoisin osan olevankin, mutta vastaukset ovat joka kerta turhaa turinaa, pilailua, tyhjänpuhumista ja naurun tirskuntaa.

Panelistit lukevat keksimiään typeryyksiä paperilta ja tirskuvat toisilleen. Tarkoituksena ei ole näytä olevan vähäkään arvioida huolenaihetta. Se on vain jokin vinkki, siitä, mistä tällä kertaa pitäisi höpöttää. Niin kauaksi asetusta huolenaiheesta menevät, etten voi sitä ironianakaan pitää tai arvostaa. Joskus he toki nolostelevat itsekkin höpinöitään.

Ymmärtäähän tuon! Asia ja kunnon vitsit ovat vuosia mukana olleilta panelisteilta loppuneet ajan sitten. Jäljelle on vain keskeinen kilpailu siitä, miten hyviä typeryyksiä kukin on viime kerran jälkeen taas keksinyt.

Ymmärrän kyllä uskonnollisillakin kysymyksillä vitsailun. Ihmisiähän mekin olemme. Huumori voi paljastaa myönteisellä tavalla uskonasenteittemme ja sen mukaisen käyttäytymisen vinoutumia ja ohjata terveeseen suuntaan.

Uskon asioista puhumisessa näyttää olevan kuitenkin selkeästi yksi linja: Uskovaiset ovat typeryksiä, Jumalaa ei ole eikä Jeesusta. Uskonto edustaa jotain sellaista typeryyttä ja hulluutta, että sille voi edes nauraa. Irvailu on ainut mahdollinen asenne. No uskonrauhan rikkomista se ei Suomen lakien valossa luonnollisesti ole. Voihan näet television sulkea tai vaihtaa toiselle kanavalle. Jotain mukavaa olen ohjelmalta minäkin odottanut, mutta edellä kerrottuun tulokseen olen tullut. Vaihdan kanavaa tai suljen television.

Olen huolissaan koko ohjelmasta! Jotain tolkkua ajanvieteohjelmissakin pitäisi olla!

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami