Dokumenttielokuva Human: Mitä on olla ihminen?

Ote Areenan elokuvan esittelystä: Maailmankuulun valokuvaajan ja maapallon kauneuden ylistäjän Yann Arthus-Bertrandin pitkä dokumenttielokuva Human on meitä suoraan puhutteleva kuvaus ihmisistä, ihmisyydestä ja inhimillisyydestä – globaalista yhteisöstä, johon me kaikki kuulumme.

Elokuvassa ihmiset eri puolilta maailmaa kertovat elämästään, monilla kielillä ja monenlaisin kasvoin. Yli kaksi vuotta kestäneet kuvaukset ulottuivat 60 maahan, ja niiden aikana haastateltiin 2020 ihmistä 63 eri kielellä. Käsittelyssä ovat ne kaikkein isoimmat asiat: elämän tarkoitus, onni, oikeus, köyhyys, sota, sorto, pakolaisuus, viha, anteeksianto, rakkaus…

Välissä nähdään Arthus-Bertrandin kuuluisia, huikeita ilmakuvia planeetastamme. Musiikin elokuvaan on säveltänyt Armand Amar.

Vaikuttava yli kolmen tunnin elokuva se oli. Toi erirotuiset ja erilaisissa olosuhteissa elävät ihmiset lähelle. Syvensi ennakkoluuloisia ja yleistäviä käsityksiä heistä. Auttoi ymmärtämään heitä yksilöinä, jotka etsivät elämäänsä sisältöä ja tarkoitusta, niin kuin mekin.

Elokuva kannattaa katsoa:

Se auttaa meitä ymmärtämään pakolaisia ja saattaa muuttaa asenteitamme heidän kohteluunsa. Toivottavasti kaikki pakolaisten palauttamista käsittelevät virkailijat ovat nähneet elokuvan.

Jouluna sydämemme avartuu ja lämpenee. Kaikki vähäosaisille suunnatut keräykset kantavat satoa. Human on elokuva, joka kärsivien ihmisten hädän lähellemme ja sytyttää meidät auttamisen iloon.

Elokuva kosketti minua kristittynä, kuin Jeesuksen saarna. Hänkin puhui kaikkien vähäosaisten ihmisten puolesta. Sivuun työnnettyjen, halveksittujen, köyhien ja sairaiden, kaikkien kärsivien puolesta.

Kristillistä evankeliumia dokumenttielokuva ei luonnollisesti esittänyt, mutta herätti selkeän näyn siitä, mitä kaikki ihmiset tarvitsevat, mikä antaa meille ilon, rauhan ja rakkauden ja avaa meille näkymän iankaikkiseen elämään.

Sitä varten Jeesus maailmaan tuli. Jos sisäistämme evankeliumin, toteutuu elämässämme joululaulun toive: ”Oi, jospa ihmisellä oi joulu ainainen.”

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami