Elokuva Matteuksen evankeliumi oli karua, mutta puhuttelevaa katseltavaa

Viime torstaina tv:ssa esitettiin Kino Klassikko: Matteuksen evankeliumi. Sitä on pidetty jopa kaikkien aikojen parhaana elokuvana Kristuksen elämästä ja opetuksista. Elokuva edustaa neorealistista tyyliä, jotka kuvattiin aidoissa kohteissa ja joissa pyrittiin pysymään lähellä jokapäiväistä elämää.

Neorealismi korostuu elokuvassa mustavalkoisuutena ja karuutena. Ei näytelmällistä juonta. Tapahtumat vain etenevät nopeaa tahtia Matteuksen evankeliumin mukaan. Lähikuvat ilmaisevat ihmisten tunnetiloja. Jeesus on aina äänessä. – Karua katseltavaa se oli, mutta puhuttelevaa. Liikutuksen tunteita koin useaan otteeseen.

Elokuvan nimi: Matteuksen evankeliumi toteutui kirjaimellisesti. Ei ollut mitään muista evankeliumeista tai mielikuvituksesta luotua Jeesuksen elämänkertaa, vaan Matteuksen evankeliumin kerrontaa. Tuli mieleeni, että jos jolta kulta on jäänyt evankeliumi lukematta, siinä se oli, kuin elokuvaksi tehty kirja.

Areenassa voit katsoa elokuvan tällä linkillä.

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami