Osaavatko suomalaiset rakastaa?/Marianna Stolbow ylen aamu-tv:ssa

Parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow on kirjoittanut kirjan Osaavatko suomalaiset rakastaa? Ma 18.12.2017 hän oli Ylen aamu-tv: n haastateltavana. Areenan esittelyyn on nostettu lause: Parisuhteen alussa pitäisi olla rehellinen kumppanille asetetuista vaatimuksista ja omista heikkouksista.

Hänen mukaansa monet suhteet alettuaan rakastumisesta ovat epämääräistä alamäkeä, kun suhdetta ei osata hoitaa ja rakkautta pitää yllä. Aikaa parisuhteen hoidolle on syytä järjestää, muttei pitää parisuhdekeskusteluja, joissa esitetään koko lista omia pettymyksiä ja kaipauksia. Parempi on kertoa rehellisesti ja avoimesti vastaantulevissa tilanteissa, mikä tuntuu pahalta, mikä hyvältä ja mitä kaipaa.

En ole lukenut Stolbowin kirjaa, mutta haastattelun ja kirjan nimen perusteella se keskittyy olennaisiin parisuhteen ongelmiin. Lyhyt haastattelukin jätti tunteen, että Stolbow tuntee asian, josta puhuu ja haluaa auttaa ihmisiä. Rakastuminen ja intohimo eivät kovin pitkälle riitä. Parisuhdetta on syytä hoitaa avoimesti ja rehellisesti.

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami