Tapio Luoma arkkipiispaksi

Tunnen Tapio Luoman ajalta, jolloin olimme molemmat Lapuan hiippakunnan kirkkoherroja. Allekirjoitan sekä hänen itsensä että hänen valitsijayhdistyksensä esittämän kuvauksen hänen avuistaan arkkipiispaksi.

Hänellä on pitkä kokemus seurakuntapappina, ensin pienen maalasiseurakunnan pappina, sitten kymmenen vuotta Seinäjoen kirkkoherrana ja viisi vuotta Espoon piispana. Arkkipiispanakin hän sanoo tuntevansa itsensä seurakuntapapiksi.

Kirkkoherran tehtävänä seurakunnassa on toimia niin, että kukin työntekijä pääsee toteuttamaan myönteisellä tavalla omia avujaan ja armolahjojaan. Tällä asenteella piispankin on hyvä toimia, niin ettei hän jää jäykkään tuomarin rooliin, vaan häneltä voi saada ymmärrystä ja tukea.

Tapio Luoman mukaan kristittyjen yhteys ei ole “kevyesti otettava asia”, joka syntyy samanmielisyyden sivutuotteena. Puheessaan Hänen mielestään kirkon pysyvyyden ja muutoksen välistä jännitettä ei voi poistaa kirkosta. Siksi jännitteet pitää hyväksyä samalla, kun ongelmiin etsitään ratkaisuja.

– Avioliittokysymys pysyy varmasti ajankohtaisena tavalla tai toisella, samoin kuin kysymys kirkon asemasta moniarvoistuvassa yhteiskunnassa. Lisäksi on pohdittava kysymystä kirkon tehtävästä, josta ajatellaan eri tavoin. Itse ajattelen, että kirkko on hengellinen yhteisö, ja sen tulee pitää asioita esille ennen muuta tästä perustasta käsin.

– Meidän on tehtävä kädet savessa töitä sen eteen, että pysymme yhdessä. Tämän seurakuntatyö on opettanut minulle, hän sanoo.

Tapiolla on inhimillistä viisautta ja tietoa, hallinnollisia kykyjä, sosiaalista lahjakkuutta ja Raamattuun juurtunutta, rohkeaa uskoa.

Hänen olemuksestaan heijastuu uskallus ja voima tarttua uusiin haasteisiin kirkkomme parhaaksi.

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami