Ilmastonmuutos Jeesuksen paluun merkkinä! – Maltti on valttia!

Taifuuneja, hurrikaaneja, mitä ne lienevätkin, joka tapauksessa hirmumyrskyjä, niitä on syksyn mittaan riittänyt, niin että ilmastonmuutoksesta on viime aikoina puhuttu paljon. Jopa Kotimaan pääkirjoituksen otsikossa puhuttiin ajan loppumisesta.

Ilmastonmuutosta ei kukaan kiellä. Maailman valtiot ovat laatineet sopimuksia, joilla hiilijalanjälkiä saataisiin pienemmäksi ja maapallon keskilämpötilaa alemmaksi. Vaara on tiedostettu. Ihmeellinen takaisku oli Yhdysvaltojen presidentin Trumpin aikaansaannos, ilmastosopimuksesta luopuminen. Mutta toiset eivät luopuneet. Vaara on ilmeinen. Sen korjaamiseen pitäisi kaikkien tarttua

On luonnollista, että kristillisissä piireissä lopunajan ja Jeesuksen paluulla ratsastavat saarnamiehet ovat imaisseet uutta vettä myllyynsä. Näinhän on tehty joissakin piireissä yhä uudestaan. On aseteltu päiviä ja vuosia yhä uudestaan, mutta kaikki ennusteet ovat epäonnistuneet. Mutta nyt on saatu virallista tutkimustietoa saarnojen eväiksi.

Olen itsekin näistä blogeissani kirjoitellut. Mm. kymmenisen vuotta sitten kirjoittelin seuraavaa blogissani: Ilmastonmuutos Jeesuksen paluun merkkinä.

Minulla on ollut jo pitemmän aikaa sellainen tunne, että viime aikoina ja erityisesti tämän vuoden loppupuolella maailmassa on tapahtunut erilaisia luonnononnettomuuksia tavallista enemmän.

Vaikka luonnononnettomuuksien lisääntyminen kuuluu Kristuksen paluuta ennakoiviin merkkeihin, en ole kiinnittänyt niihin kummoistakaan huomiota. Olen ajatellut, niin kuin ehkä moni muukin: Niitähän on sattunut iät ja ajat ja jos todellista lisääntymistä on tapahtunut, se voidaan toki osoittaa ihan numeerisesti.

Armenian maanjäristyksen johdosta Keskisuomalaisessa julkaistu Kansainvälisen Punaisen Ristin suomalaisen pääsihteerin Pär Stenbäckin haastattelu kuitenkin herätti minut välinpitämättömyydestäni.

Stenbäckin mukaan luonnonkatastrofien tuhot ovat lisääntyneet 60-lukuun verrattuna 150 %:lla.

Viime elokuusta tähän päivään maailmaa on kohdannut luonnononnettomuuksien ketju, jonka laajuista ei ole ollut ainakaan 30 vuoteen. – Lähes joka viikko on tullut uusi katastrofi: tulva, hirmumyrsky tai maanjäristys.

Menneen syksyn aikana on tapahtunut useita onnettomuuksia totuttujen kuvioiden vastaisesti: väärässä paikassa, väärään aikaan, mikä viittaa siihen, että onnettomuuksien lisääntyminen johtuu ympäristötekijöiden muuttumisesta

Ilmastonmuutoksen vaarallisuudesta puhutaan periaatteellisella tasolla ja teoreettisella tasolla jo paljon, mutta yleensä kuvitellaan, että vaara on edessä vasta sadan vuoden kuluttua. Näiden edellä kerrottujen onnettomuuksien muodossa vaikeat ajat voivat kuitenkin olla jo ovella, tulla jo tämän sukupolven aikana.

Kun Jeesus puhuu oman paluunsa merkeistä evankeliumien lopussa (esim. Mark.13), hän ei halua synnyttää hysteriaa ja pelkoa. Itse asiassa hän haluaa rauhoittaa seuraajiaan ikään kuin sanoisi: Rauhoittukaa Ei sittenkään juuri tällä hetkellä noin suuria ole tapahtumassa. Merkit sitten aikanaan ovat toki selvemmät, sellaiset, ettei kenenkään tarvitse olla epätietoinen, mitä on tapahtumassa.

Mutta sitten kun nuo tapahtumat alkavat, älkää oloko peloissanne. Jos vaikka osa ihmisistä on ahdistuksen ja epätoivon vallassa, älkää te. Älkää lähtekö tähän kelkkaan mukaan.

Kuitenkaan Jeesus ei halua synnyttää hysteriaa ja pelkoa. Hänen opetuksensa ydin on päinvastainen:
Rauhoittukaa! Ei sittenkään juuri täällä hetkellä noin suuria ole tapahtumassa. Merkit sitten aikanaan ovat toki selvemmät, sellaiset ettei kenenkään tarvitse olla epätietoinen, mitä on tapahtumassa.
– Ja sitten kun nuo tapahtumat alkavat, nostakaa rohkeasti päänne pystyyn, sillä teidän vapautuksenne on lähellä.
– Älkää te olko peloissanne. Jos vaikka suuri osa ihmisiä on ahdistuksen ja epätoivon vallassa, älkää te. Älkää lähtekö tähän kelkkaan mukaan.
Maltti on valttia. Merkkejä ajan loppumisesta on olemassa, mutta siinä määrin, että niihin voimme yhdessä vaikuttaa ja elämä sen kun jatkuu. Jatkuu, kaikesta huolimatta, nämä kymmenet vuodet ovat elämää varten, meidän elämäämme. Mitä sitten seuraa, mitä vaiheita uudet sukupolvet kohtaavat sitä emme tiedä.

Tarkemmin blogissani, josta pitkän pätkän lainasin ja vaikkapa blogissa: Jeesus tulee – ei maailmanloppu. Sieltä löytyy linkkejä myös muihin kirjoituksiin

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami