One Way Misson nöyrästi evankeliumin asialla.

Mikä ihmeen lahko? Tällainen kysymys mieliimme helposti nousee, jos emme ole tutustuneet liikkeeseen. Olen vuosien aikana kuullut Alfa TV:stä ja YouTubesta One Wayn johtajan Tapanin Suonnon puheita ja oppinut ymmärtämään liikkeen perustuksia ja toiminnan lähtökohtia. Seuraavassa esittelen liikettä lyhyesti:

One Way Mission ry syntyi Suomessa muutamien tavallisten ihmisten unelmasta saada auttaa lähimmäisiään ja levittää evankeliumia. OWM:n syntysanat lausuttiin v.1983 Perjantai Kristukselle -kampanjan käynnistyessä Helsingissä. Työn laajennuttua monille uusille työsaroille. Suomessa ja ulkomailla yhdistys otti nimekseen One Way Mission ry.

One Way Mission on tunnustustenvälinen organisaatio, joka sitoutuu opetuksessaan ja toiminnassaan voimakkaasti Kristus-keskeisyyteen. One Way (Yksi Tie) on kansainvälisesti tunnettu käsite, joka viittaa Kristukseen. Jeesus sanoi: ”Minä olen tie”. Lainaukset One Wayn sivuilta netistä.

Kaikki tiedämme, että täydellisiä seurakuntia ei ole olemassakaan. Vanha sanonta kuuluu: ”jos löydät täydellisen seurakunnan, älä vain liity siihen, sillä sen jälkeen se ei ole enää täydellinen.” Emme ole lähdössä henkselit paukkuen, vaan syvästi tietoisina siitä, että olemme perustamassa vajavaisia yhteisöjä, koska itsekin olemme vajavaisia…Emme tavoittele mitään megaseurakuntia, sillä pieni kotiseurakuntakin voi olla väkevä ase Jumalan kädessä. Etsimme vain nöyrästi Jumalan johdatusta, jotta voimme olla avuksi siinä suuressa haasteessa, jonka Suomi meille kaikille kristityille antaa. Seurakuntanäkymme voidaan pukea kolmeen sanaan: turvallinen – armollinen – totuudellinen.

Edellinen kappale on lainausta One Wayn Raportti-lehdestä 4/2017, artikkelista: One Way ryhtyy istuttamaan UUSIA SEURAKUNTIA SUOMEEN. One Waylla on myös oma televisiokanava One Way TV. – Ainakin netistä se löytyy.

Itsekin olen tullut siihen tulokseen, että One Way Mission ei ole kovaotteinen oikeassa olija lahko, vaan nöyrä evankeliumin ytimeen ja Uuden Testamentin mukaiseen seurakuntakäsitykseen armolahjoineen yhteyteen johtava herätysliike sekä lähetysjärjestö. Miten sitä kuvaisi. Seurakuntanäkymme voidaan pukea kolmeen sanaan: turvallinen – armollinen – totuudellinen. Pieniä vajavaisia ihmisiä olemme kaikki. Alhaalta meidän on lähestyttävä, ohjattava ihmisiä löytämään elämä Jeesuksessa Kristuksessa.

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*