Satoja muslimeja on kastettu kristityiksi

Seurakunnat ovat alkaneet järjestää uskontoa vaihtaville turvapaikanhakijoille rippikouluja. Tähän mennessä useat sadat Suomeen viime vuosina tulleista turvapaikanhakijoista ovat luopuneet islamista ja liittyneet jäseneksi evankelisluterilaiseen kirkkoon.

– Heitä alkoi tulla jumalanpalvelukseen ja reagoimme siihen, että aloimme järjestää heille opetusta, sanoo pastori Vesa Julin Imatran seurakunnasta.
Rippikouluryhmässä olijoista useat kertovat syyksi uskonnon vaihtamiseen sen, että ovat pettyneitä islamiin. Taustalla on lähtö entiseltä kotiseudulta ja henkisesti raskas turvapaikkaprosessi. Lainaus Ylen uutisisista.

Televisiossa haastateltu pastori kertoi, että muslimeille pidetty rippikoulu kestää n. kolme kuukautta. Heille kerrotaan tarkoin kristinuskon perusteista ja kerrotaan, että kristityksi kääntyminen ei takaa heille turvapaikkaa. Syyksi kristityksi kääntymiseen he ovat ilmoittaneet heitä kohtaan osoitetun rakkauden. – Islaminuskoisessa maassa kun toitotetaan jatkuvasti vihaa toisuskoisia kohtaan.

Turvapaikan antamisesta päättäviä edustava haastateltava kertoi kristityksi kääntyneiden uskon aitoutta koskevasta haastattelusta. Vain aidon kristillisen uskon omaaville annetaan turvapaikka, mutta lähes kaikki sen saavat.

Rakkaus. Siinä se on kristillisen uskon perussanoma: Jumala on rakkaus ja rakastaa meitä kuin lapsiaan. Jeesuksen opetus ja toiminta oli siitä osoitus. Hänen suostuminen kuolemaan ristillä meidän puolestamme on siitä vahvin osoitus.

”Rakastakaa Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi, niin kuin itseäsi.”
Tämä käsky sisältää kaiken ”lain ja profeettojen” sisällön. Kun tämä heijastuu meistä Jeesuksen seuraajista, kukaan ei voi jäädä kylmäksi. Se avaa heidän sisimpänsä ja kutsuu heitä Jeesuksen seuraan.

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*