”Armolahjat eivät ole eliittiporukan juttu”: Panu Pitkänen Kotimaassa 10.8.

Kotimaan numerossa 32 on haastateltu Hengen uudistus kirkossamme – yhdistyksen uutta puheenjohtaja Panu Pitkästä otsakkeella ”Armolahjat eivät ole eliittiporukan vaan kaikkien kristittyjen juttu.”

Haastattelija Emilia Karhu kysyy Pitkäseltä mm.: ”Mikä on luotsaamasi yhdistyksen tärkein tehtävä?” Vastaus: – ”Olemme jalat maassa karismaattisuuden puolestapuhujia luterilaisten keskuudessa. Armolahjat ovat moninaisia ja ne kuuluvat kaikille kristityille eivätkä ole mikään eliittiporukan juttu. Ilman Pyhää Henkeä kristinusko on vain joukko oppilauselmia. Pyhä Henki asuu jokaisessa kristityssä ja voimme kuulla Jumalan kuiskauksia keskellä arkea.”

Totta minunkin mielestäni! Näin olen ajatellut ja näin toiminut. Kaikilla meillä on armolahjoja. Tavoitteena on että kukin löytää lahjansa ja käyttää sitä. Meidän kauttamme Pyhä Henki toimii seurakunnassaan. Meidän seurakuntalaisten jutusta on kysymys.

Viimeinen kysymys haastattelussa: ”Viime viikonloppuna vietitte Hengen uudistuksen kesäjuhlaa Ikaalisissa. Minkä viestin haluat sieltä jakaa?” Vastaus: ”Juhlan teema oli rohkea rukous ja rohkea elämä. Rohkeus on uskallusta luottaa Jumalaan ja rohkeutta heittäytyä hänen varaansa. Tapahtukoon sinun tahtosi on rukouksista rohkein.”

Näin se menee! Armolahjojen käyttö muuttuu kuitenkin usein hurmahenkisyydeksi, eliittiporukan jutuksi. Armolahjojen käyttäjien perässä juostaan hakemassa viihdettä arkipäivään.

Samassa Kotimaan numerossa takasivulla on Viikon teesi uskonpuhdistuksen juhlavuoden merkeissä. Teesi sisältää Lutherin ajatuksia. Teesin otsake puhuu paljon: Hurmahenget sauhuavat suotta. Yksi lause: ”Hupsuimmillaan hurmahenki kavereineen luulee olevansa Jumalan valittu ja tietävänsä kaikki teologian asiat suit sait. Vaan suottapa sauhuavat, hengen kärventämät ihmispolot.”

Niinpä! Kunpa armolahjojen käyttö ei ajautuisi eliittiporukan jutuksi vaan pysyisi kaikkien seurakuntalaisten juttuna, luottamuksena Jumalan toimintaan Pyhän Hengen välityksellä keskellämme. Armolahjat ovat meille kullekin annettuja työvälineitä, joilla saamme kukin omalla paikallamme palvella.

Seuraavassa muutamia linkkejä armolahjoista kertoviin blogeihini: Ensiksi helluntain saarnani vuodelta 2004. Sitten toinen myönteinen: Helluntai herättää meidät horroksestamme.

Kolmas erittelee armolahjoja eri puolilta: Armolahja – henkilahja – karisma. Viimeisenä kriittinen: Ennustelu/profetoimisen armolahja.

Olen kirjoittanut armolahjoista paljonkin. Linkkejä löytyy edellä ilmoittamistani blogeista sekä eri hakusanoilla etsien.

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*