Hyvä oppitunti eläkettä suunnitteleville Inhimillisessä tekisässä

Lauantaina 5.8. Inhimillisessä tekijässä oli kahden vuoden takaa uusintana nähty aihe Eläkkeelle jääminen. Areenassa aihetta esitellään seuraavasti: Eläkkeelle jääminen on yksi elämän isoimmista muutoksista. Lomalta palataan töihin, mutta eläkkeeltä ei palatakaan takaisin. Miten löytää päivään uusi rytmi, mistä saada elämään uutta sisältöä? Voisiko eläkeikä olla ihmiselle uuden aloittamisen aikaa? Aikaa, jolloin hänestä vihdoin voi tulla se, mikä hän oikeasti on. Eläkkeellä olemisesta puhuvat esiintymisvalmentaja Leena Pakkanen, Kansallisen senioriliiton puheenjohtaja Tapani Mörttinen sekä eläkevalmentaja Ilari Rantala.

Mieleeni jäi keskustelijoiden määritelmä: Eläkeaika on uusi elämän kaaren vaihe. Ei siis normaalielämän päättymistä, säilöön panemista ja sivuun jättämistä. Eläkkeellä ollessaan ihminen saattaa löytää ennen piiloon jääneitä ja rikastuttaa niillä omaa elämäänsä ja yhteiskunnankin elämää. Elämänkokemus on merkittävä voimavara, jota voidaan käyttää monella tapaa hyväksi. esimerkkinä tästä on esim. valtion päämiesten ikä. Kuinka usein he aloittavatkaan juuri eläkeiässä. Heidän kokemukseensa ja taitoihinsa luotetaan. Monipuolisesti ja innostavasti asiaa Inhimillisessä tekijässä käsiteltiin. Hyvä oppitunti eläkettä suunnittelevalle!

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*