Uskonnollinen vallankäyttö ja alistaminen/Avec Tastula TV1:ssä

Satuinpa sateisen kesäpäivän aikaansaamana katsomaan la 5.8. klo 9.05 Avec Tastulan, jonka otsakkeena oli Lahkoista lähteneet. Huhtikuulla nähdyn uusinta se oli, mutta en tainnut sitä silloin itse katsella. Ohjelmassa lestadiolaisesta liikkeestä irtautuneet Vuokko ja Ilkka Ilola sekä Tapani Koivuniemen lahkosta lähtenyt Inkeri kertovat rankoista kokemuksistaan: Kontrollia, pelottelua, oman ajattelun kieltämistä. Ohjelman esittelyn mukaan Maarit Tastula tutkii uskonnollisten lahkojen vallankäytön ja alistamisen mekanismeja.

Ne ohjelmassa tulivatkin esille haastateltavien kokemuksen kautta. He eivät niinkään parjaa liikkeitä, joissa olivat mukana, vaan kertovat tasapainoisesti hengellisestä kasvustaan. Heidän kerronnastaan voi kuka tahansa saada tukea uudistumiseen, oman itsensä ja rikkaan elämän löytämiseen. Kannattaa katsoa.

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*