Jumala rakastaa meitä kuin äiti lastaan

Äitienpäivä ei ole kirkollinen juhlapäivä, mutta on jokavuotinen meitä kaikkia syvästi koskettava, Jumalan luomistyöstä ja rakkaudesta muistuttava päivä.

Raamatussa Jumala vertaa rakkauttaan ihmisiä kohtaan äidin rakkauteen lastaan kohtaan profeetta Jesajan suulla: Unohtaako äiti rintalapsensa, unohtaisiko hoivata kohtunsa hedelmää?

Jumala ei rakasta meitä siksi, että olemme onnistuneita, vaan siksi, että olemme hänen luomiaan. Jumala rakastaa meitä niin kuin äiti lastaan, antaakseen meille, mitä tarvitsemme: ravintoa ja läheisyyttä ja hoivaa, vaientaakseen itkumme ja auttaakseen meitä löytämään elämälle tarkoituksen, merkityksen ja sisällön.

Varmuudeksi – että huomaisimme kysymyksen olevan vertauksesta, Jesaja jatkaa: Mutta vaikka unohtaisikin, en minä sinua unohda.

Kristillisen sanoman suurinta on sanoma Jumalan rakkaudesta, joka oli valmis jopa kuolemaan meidän puolestamme. Kaikkein syvimmällekin vaipunut saa rohkaistua uskomaan, että Jumala ei hylkää, vaan nostaa kantaa ja pelastaa.

Tällaisen kokemuksen Jumala haluaisi antaa sinulle äiti ja meille kaikille:
Kokemuksen siitä, että väsyneinä, uupuneina, hermostuneina ja kiukkuisina – niin kuin lapsi usein, saamme turvata Häneen. Vaikka emme osaa hahmottaa tunteitamme, olemme Jumalan rakkauden kohteina ja saamme turvallisin mielin käpertyä hänen syliinsä. Rakkaudellaan Hän tyynnyttää mielemme ja antaa uutta iloa, valoa ja toivoa elämäämme.

Tänään sinä äiti saat olla erityisellä tavalla myös lastesi rakkauden kohteena. Heijastakoon lasten kiitollisuus ja juhlamieli sinulle uusia voimia ja iloa arkipäivän puurtamiseen saakka.

Toivotan kaikille äideille ja siinä sivussa myös isille ja koko perheelle Taivaallisen Isän runsasta siunausta.

(Kirjoitus Viitasaaren Seudussa 10.5.2017)

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami