Koskettava ja aito todistuspuheenvuoro Alfatv:ssä pitkäperjantaina

Pitkänä perjantaina 14.4.2014 näytettiin Alfatv:ssä sarjassa Mahdollisuus muutokseen puolivuotta sitten esitetty Minna ja Veli-Pekka Joki-Erkkilän kertomus siitä, miten he selvisivät, kun heidän 17-vuotias tytär kuoli väkivallan uhrina. Videon aiheena oli pitkäperjantaihin sopiva: Vaikea anteeksianto. Kysymys, mihin he joutuivat etsimään vastausta, oli: Mistä saamme voiman jatkaa elämää?

Lääkäreitä olivat molemmat Joki-Erkkilät, mutta eivät he lääketieteestä apua etsineet. Unilääkkeet viikon mittaiseen unettomuuteen pitivät heidät hengissä ja mahdollistivat pakolliset tehtävät. Ruoan valmistivat läheiset. lapsista huolehtimista ei voinut väistää. Kuollut tytär oli aina mielessä eikä katkeruus hellittänyt. Psykoterapeuttinen apu opetti heille, surun eri vaiheet, muttei tuonut suurempaa helpotusta.

Jumalaan turvautuminen astui väistämättömästi kuvaan, vaikka katkeruus Jumalaakin kohtaan painoi mieltä. Lopulta he ihmeekseen löysivät rauhan ja vapautuksen katkeruudesta. Ilo ja rakkaus tuli heidän elämäänsä tavalla, jonka lähteenä voi olla Jumalan rakkauden kokeminen, usko Jeesukseen, sovitukseen ja lunastukseen. Katkeruus hävisi ja he löysivät jopa vihollisrakkauden. He olivat vakuuttuneita, että mitkään terapeuttiset hoidot eivät olisi voineet tähän johtaa. Aviollinen rakkauskin heräsi uuteen kukoistukseen.

Todistuspuheenvuoro oli hyvin aidon tuntuinen. Ei uskonnollista jaarittelua, hurskaita muodollisia sanoja tai opillista paatosta. Kosketetuksi tulin ja voin suositella kuulemaani kenelle tahansa.

Katkeruudesta olen kirjoittanut blogissani: Andreas Breivik oli itse uhri.

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami