Aito usko ei synny käännyttämällä

Tämä otsake sopisi myös edellisen blogini otsakkeeksi. Siinä käsiteltiin Uskonvarjolla tehtyjä väärinkäytöksiä. Hädässään ihminen tarttuu helposti vipuun kuin vipuun, jota hänelle avuksi tarjotaan. Aito usko syntyy kuitenkin kunkin itse kunkin omilla etsimisen ja löytämisen teillä. Siihen liittyy myös seuraava aiheeni. Hyvin olivat ohjelmavastaavat näiden aiheiden ajankohdan valinneet. Pääsiäisen seutuun ja kiirastorstaihin ne hyvin sopivat. Kiitos heille siitä!

Toinenkin aihe oli siis kirkollinen tai hengellinen, mitä sanoja sitten käytämekin. Aiheena oli minulle työssäni rakkaaksi tullut aihe: rippikoulu. Otsakkeena oli uutiseksi noussut havainto, että rippikoulujen suosio on Suomessa kääntynyt kasvuun. Suomalaiset nuoret kun käyvät eurooppalaisittain poikkeuksellisen usein rippikoulun. Miksi näin on? Tämä kysymys luonnollisesti herää, kun kirkon jäsenmäärä on jatkuvasti laskusuunnassa. Vieraina johtaja Jarmo Kokkonen kirkkohallituksesta ja lukiolainen Jasmin Ristolainen.

Sujuva, hyvä ja oikea jopa innostunut vastaus kuultiin Jarmo Kokkosen suusta: Rippikoulu ei ole nuorille mikään pakkopulla, vaan nuorisokulttuuriin kuuluva asia. Rippikoulussa ollaan nuorten ehdoilla, annetaan heille tilaisuus kysellä, mietiskellä elämänkatsomuksellisista aiheista, keskustella ja viettää yhteistä mukavaa leirijaksoa yhdessä parivuotta vanhempien isosten kanssa. Jasmin Ristolainen säesti Kokkosta ja kertoi uskonnollisten asenteidensa muuttuneen rippikoulun aikana.

Rippikoulun kehittämiseen on kirkossa jatkuvasti panostettu. – Se on nuorten juttu ja tarjoaa heille oivan mahdollisuuden kehitellä elämänkatsomustaan tässä tärkeässä murrosiän vaiheessa yhdessä toisten nuorten kanssa.

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami