“Ihmisä ne ovat nekkii” – Jyväskylän tulevan avovankilan asukit

Jyväskylän Tourulaan kaavaillaan rakennettavaksi uusi avovankila. Perusteluina sijoitukselle kerrotaan alueen viihtyisyyden, turvallisuuden, yhteistoiminnan ja toimivuuden lisääminen. Alakaupungin avovankilasta huolestuneet asukkaat ovat aloittaneet nimien keruun rakennussuunnitelmaa vastaan. Varttuneempi mieshenkilö esitteli vastustuksen syinä juuri nuo rakentamisen perusteluiksi kerrotut asiat.

Vastustajia huolestutti erityisesti se, että vankila aiotaan rakentaa opiskeluasuntolan naapuriksi. Toimittaja kysyi kahdelta opiskelijalta, pelottaako heitä avovankilan naapuruus. Molemmat vastasivat kieltävästi: Ei pelota. Sitten toimittaja tiedusteli syytä pelottomuuteen. Nuoren miespuolisen opiskelijan vastaus tuntui minusta hykerryttävän hyvältä, joulumieltä kohottavalla tavalla.

Olin juuri kirjoittanut edellisen blogini Klaus Härön elokuvasta Postia pappi Jaakobille, jossa nostin esille norjalaiseen Andreas Breivik:n ja Aadolf Hitlerin. Nyt sain kuulla hyväntuulisen toteamuksen, joka itse asiassa oli blogini perusajatus: No, ihmisiä ne ovat nekkii.

Voit katsoa edellä kerrotun Keski-Suomen uutisista. Blogini Rakkaus – elämän ja uskon ehdoton perusarvo – Postia pappi Jaakobille on tämän blogin edellä.

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami