Joulumieltä nostattava elokuva “Suden arvoitus” joulupäivänä tv:ssa

Katsoin Areenassa kotimaisen elokuvan Suden arvoitus. Elokuva on vuodelta 2006 ja kertoo 12-vuotiaasta Salla-tyttösestä, joka joutuu elämänsä seikkailuun pelastaessaan kaksi sudenpentua salametsästäjien käsistä.

Oli vaikuttava elokuva. Vei ajatukset lapsuuden herkkiin elämäntuntoihin, iloihin, suruihin, pettymyksiin ja haaveisiin. Nosti mieliin aikuisen arjen peittämän herkkyyden ja kauneuden ja toimi näin joulun tapaan mieltä eheyttävän terapeuttisesti.

Siinäkö se on se joulun viehätys, siinä että meidän mielemme on joululaulun sanoin ”hyvä lämmin ja hellä”. Sitähän me kaikki kaipaamme ja etsimme: rakkautta, rauhaa, iloa ja onnea.

Jouluun elokuva ei sijoittunut, ei ollenkaan. Lapsuuden ja varhaisnuoruuden herkät tunnot nousivat hallitsevaksi. Luontokin oli lähellä talvisessa Lapissa, kuin perinteisessä joulumaisemassa. Susia moni meistä aikuisista on tottunut pitämään vihollisina, mutta Sallalle ne olivat rakkaita luomakunnan jäseniä.

Enpä kerro juonesta enempää, mutta totean, että tämä elokuva pystyy puhuttelemaan kaikkia varhaisnuorista vaareihin asti.

Jouluun tämän elokuvan totesin sopivan erinomaisesti ja mielihyvin ja tähän kirjoitukseen paneutuessani huomasin ilokseni, että elokuva esitetään televisiossa joulupäivänä. Tv 2:ssa klo 12.45. Katso ihmeessä.

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami