Ken ompi lähimmäiseni?

”Katso Kristus kadulla kulkee ja hän kurjinta tervehtää. Hän ohi ei kiirehdikään, vaan juttelemaan jää. Ja katso nyt mitenkä kätensä, Hän ojentaa arpisen ja siihen suo tarttua käden heikon, syntisen ihmisen.

Kansan joukko ohi vaan kulkee. Joku taaksensa vilkaisee Ja ivaten toiset nauraa ja joku aattelee: Ei ansaitse tuo kurja syntinen noin valtavaa rakkautta. On tuollainen huomaavaisuus ihan turhaa tuhlausta.

Vaan he eivät käsitä lainkaan, mitä kadulla tapahtuu. Käsi heikko kun Herran puoleen jo hiljaa ojentuu. He eivät nyt käsitä syvyyttä, ei voimaa sen rakkauden, mi koskaan ei saata käydä ohi kärsivän syntisen.”

Tämä Ritva Viljamaan sanoittama ja Aimo Huttusen säveltämä laulu kuvaa koskettavasti Tuomiosunnuntain evankeliumin (Matteus 25 31- 46) sanomaa: ”Kaiken, minkä te olette tehneet yhdelle näistä minun vähäisimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle.” Ja: ”Kaiken minkä olette jättäneet tekemättä yhdelle näistä minun vähäisimmistä veljistäni, sen te olette jättäneet tekemättä minulle.” Näillä sanoilla Jeesus kertoo, että voimme kohdata Hänet siellä, missä hän on, kärsivien lähimmäisten luona heitä auttamassa ja kutsumassa seuraajikseen.

Lähimmäinen on hän, joka on lähellämme ja jonka kohtaamme usein, kenties päivittäin. Viime aikoina, Lähi-idän sotien ja pakolaisuuden myötä, maailman kärsivät, Jeesuksen esimerkkeinä kertomat avun tarvitsijat: ”nälkäiset, janoiset, kodittomat, alastomat, sairaat ja vangit” ovat tulleet meille, hyvinvointiyhteiskunnan jäsenille, hyvin konkreettisesti tutuiksi. Ihmisveljiä ja sisaria he ovat, Jumalan rakastamia. Sen olemme nähneet ja kokeneet. Mutta mikä on minun tehtäväni tämän suuren haasteen edessä? – Siinäpä vasta kysymys!

Voimme luottaa siihen, että Jeesus näyttää meille paikkamme ja tehtävämme ja antaa meille siihen tarvittavan voiman, taidon ja rakkauden. Hänen armolliseen rakkauteensa luottaen saamme vakuuttua kuuluvamme heihin, jotka ”saavat periä valtakunnan, joka on valmistettu meille maailman luomisesta asti.”

Kirjoitus Viitasaaren Seudussa 17.11.2016

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami