Koskettavia jumalanpalveluksia Kallion ja Viitasaaren kirkossa

Loppiaisen aiheena jumalanpalveluksessa on Jeesus maailman valo. Televisiossa nähty jumalanpalvelus oli otsikoitu: Riemulliset laulut Kallion kirkossa.

Jumalanpalvelus oli aito ja riemullinen, herkimpiä tuntoja koskettava hetki. Ei paljoa puhetta, selittelyä ja paatosta, vaan kirkkoherra Teemu Laajasalon tyylin mukaista rentoa ja luontevaa. Musiikki oli herkkää ja koskettavaa, mukana mm. Diantra. Lapsi- duo lauloi erityisen koskettavasti.

Jumalanpalvelukseen osallistuneet näyttivät olevan mukana täydestä sydämestä. Ja miksipä ei!, sillä oli jokaista ihmistä koskettava sanoma rakkaudesta tuli ymmärretyksi. Jumalanpalveluksessa se kiteytyi lopussa yhdessä laulettuun virteen 429 ja siinä ensisijaisesti 1. säkeistön yhteen lauseeseen:
Ylitse kaikkien rajojen
tuska ja murhe on yhteinen.
Ihmisten ainoa lohdutus
on kaikki voittava rakkaus.

Joka päivä eteemme avautuvat
uudet mahdollisuudet ja tiet.
Sinä johdatat meitä maailmaan
ja voimaa suot yhä uudestaan.
Sinä kannat, sinä viet,
sinä kannat, sinä viet.

Rakkauttahan kaikki janoavat. Jumalanpalvelus antoi voimaa väsyneelle, toivoa toivottomalle ja sai varmaan kirkosta vieraantuneenkin aavistelemaan että Jeesuksella on tärkeää annettavaa hänellekin.

Hyvältä tuntui osallistua myös edellisen sunnuntain, 2. sunnuntain joulusta, messuun Viitasaaren kirkossa. Sunnuntain aihe oli: Herran huoneessa. Luonteva sekin messu! Saarnaaja Sirpa Leppäjärvi kertoi Jeesuksen perheen matkasta Jerusalemin pääsiäisjuhlille. Jeesus oli 12-vuotias ja ensimmäistä kertaa Jerusalemin temppelissä. Siellä hän viihtyi Herran huoneessa. Saarnaaja ei karannut aiheesta sen kauemmaksi, vaan toi esille sen miten meidänkin kirkkomme on Jumalan kohtaamisen paikka. Siitä tietoisena kirkossa oli hyvä olla yhdessä toisten seurakuntalaisten kanssa ja osallistua kristittyjen yhteiselle Jeesuksen asettamalle aterialle.

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami