Markku Ojasen viiden minuutin tv-hartaus Pisara kannatta katsoa.

Viiden minuutin hartaudessa: Pisara emeritusprofessori Markku Ojanen kertoo vaikuttavalla tavalla Jeesuksen vertauksesta Laupias samarialainen (Luuk. 10:30-35).

Tämä vaikuttava arkielämään liittyvä vertaus on pysäyttänyt hänet usein. Niin minutkin. – Tälläkin kertaa. Siinä Jeesus kertoo hyvin yksinkertaisella tavalla kristillisen uskon ytimen, joka tulee sille myös viimeisen tuomion kuvauksessa (Matt. 25:31-) : Tulkaa minun Isäni siunatut, ja omistakaa se valtakunta, joka on ollut valmistettuna maailman perustamisesta asti. Sillä minun oli nälkä ja te annoitte minulle syödä; minun oli jano ja te annoitte minulle juoda; minä oli outo ja te otitte minut huoneeseenne; minä olin alaston ja te vaatetitte minut; minä sairastin ja te kävitte minua katsomassa; minä oli vankeudessa, ja te tulitte minun tyköni…

Tämä rakkaus meidän osaksemme tulee – ei omasta lain noudattamispyrkimyksestämme, vaan evankeliumin – Jumalan rakkauden ymmärtämisestä ja vastaanottamisesta. Sen Jeesus osoitti vaikuttavalla tavalla suostumalla ristiinnaulittavaksi meidän puolestamme.

Blogini: Niillä on nälkä

Plogini: Ken ompi lähimmäiseni?

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami