Tapaninpäivän radiojumalanpalvelus Kuopiosta. Kannattaa kuunnella!

Toinen joulupäivä, Tapaninpäivä ensimmäisen marttyyrin Stefanoksen ja hänen myötään kaikkien marttyyrien muistopäivä, muodostaa vastakohdan ensimmäiselle joulupäivälle. Jumalan pelastussanoma jakaa ihmiset sen vastaanottaviin ja sen hylkääviin.

Kun oman seurakuntani jumalanpalvelus oli poikkeuksellisesti illalla ja televisioitu jumalanpalvelus oli ortodoksinen, kuuntelin jumalanpalveluksen synnyinpitäjäni Kuopion Puijon seurakunnasta, jossa saarnaajana ja liturgina toimi lääninrovasti Jaana Marjanen.

Kannatti kuunnella.  Jumalanpalvelus paneutui aiheeseen hyvin asiallisesti ja koskettavasti. Kaikki jumalanpalveluksen osat saarna, musiikki ja rukoukset pysyivät tiukasti aiheessa.

Ei jääty tunteilemaan Stefanuksen kohtaloon, vaan tuotiin esille nykyinen maailman tilanne, jossa kristityt vähemmistöt kokevat kovia. Esille nostettiin myös suomalainen uskonnon vapaus, jonka mukaan uskontoa saa vapaasti harrastaa, kun yhteisistä pelisäännöistä sovitaan.  Realistisesti tuli esille sekin, mihin vaikeuksiin meidän on syytä varautua.  Ihan aito kärsivien auttamishalukin sai nostetta.

Evankeliumitekstinä oli tänä vuonna Matt. 10:16-22.  Kuuntelepa siis sinäkin!

 

 

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami