Pekka Simojoen Majatalo-illoissa ei pönötetä.

Pekka Simojoki on yksi tämän hetken tuotteliaimpia suomalaisia gospelmuusikoita. Erityisesti hänet tunnetaan lukuisista messuista, musikaaleista, yhtyeistä ja suuresta määrästä suosittuja yhteislauluja. Tämän tiesin mennessäni pari viikkoa sitten Viitasaaren seurakunnassa järjestettyyn Majatalo-iltaan. Mutta, mikä on majataloilta? Se oli minulle ihan tuntematon.
Lyhyen, kokemustani vastaavan esittelyn löysin kuitenkin pikaisesti netistä Kansan Raamattuseuran sivuilta:

Majataloilta on Pekka Simojoen alulle panema matalan kynnyksen illanvietto kirkossa. Illan tarkoituksena on tuoda seurakunnan toimintaa lähemmäs tämän päivän ihmistä, sanomasta tinkimättä. Ensimmäinen Majataloilta oli Kangasalla vuonna 2003. Tervetuloa Majataloon!

Majataloiltaan on helppo tulla, vaikka et etukäteen tuntisikaan ketään. Siellä ei pönötetä. Astu rohkeasti sisään!

Siinä se oli. Juuri tuon olisin itsekin kirjoittanut. Rento, pönöttämätön meininki illassa oli. Huumoria, viihdyttävää meininkiä, mutta samalla suoraa syvälle menevää ja koskettava sanomaa.

Esille tuli syviä raastavia ihmiskohtaloita, jotka saivat kuulijat näkemään omat mutkaiset tiensä, ongelmansa ja saamaan kokemuksen siitä, että tällaisena Jumala meitä rakastaa ja on lähettänyt Jeesuksen antamaan meille yltäkylläisen elämän.

Sanoma ei siis ollut selittelyä ja pyörittelyä, silittelyä, jolla olisi voinut peittää ongelmansa ja haavansa. Ei pönötystä, vaan sielua syvältä koskettavaa, aitoa ja totta. Avattu sisikunta sai kokea evankeliumin elämää uudistavana voimana.

Ihan tavallinen meikäläinen siellä sai tuntea Jumalan läheisyyden, että evankeliumi kaikkine lupauksineen on voimassa jokaisen kohdalla. Luottamus rukouksen voimaankin siinä kirkastui.
Näin koin ja uskon, sillä illan ohjelmallisen osuuden päätyttyä ilo ja yhteys pursusi kaikkien ilmeissä, eleissä ja puheissa.

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami