Elämän luovuttaminen suurempiin käsiin

Kirjailija ja terapeutti Tommy Hellsten on viettänyt 40 vuotta näköalapaikalla ihmisen sisimpään, kirjoittanut suuren määrän kirjoja ja toiminut terapeuttina ja kouluttajana. Yleisimmin tunnettu lienee: Virtahepo olohuoneessa. Kirjaluettelo löytyy linkistä ja lukuisa joukko televisio- ja radio-ohjelmia luonnollisesti Areenasta, mutta moni niistä on jo poistunut.

Tv 5:ssä 1.10. Tommy puhui aiheesta Elämän luovuttamisesta suurempiin käsiin. Katsoin sen eilen Areenasta. Hyvin syvällistä ja sanatarkkaa tekstiä se oli. Sanat paikallaan. Ei uskonnollista luritusta tai ylimielistä asiantuntijan viisastelua. – Pelkkää asiaa vain. Uskon olemuksesta ja syntymisestä oli kysymys.
Vaimonsa kuoleman jälkeisenä surutyöaikana hän kertoo löytäneensä valtavan työpanoksensa syyn. Hänellä on ollut huono itsetunto, joka on pannut hänet ponnistelemaan mainetta ja kunniaa. Tämän havainnon tehtyään hän löysi jotain suurta: Osasi antaa periksi.

Jokaisessa ihmisessä on hengellinen ulottuvuus. Sitä hän pakenee milloin mihinkin elämän tavoitteisiin: rahaan ja tavaraan, harrastuksiin, seksiin ja rakkauteen, myös uskonnolliseen ponnisteluun. Paremman elämän tavoittelu antaa elämään mieltä, mutta saavutettuaan tavoittelemansa hän huomaa, ettei se tyydytäkään häntä. Rauhan hän löytää, vasta, kun antaa elämänsä suurempiin käsiin.
Kun ihmiseen menee kyllin syvälle, päätyy kerrokseen, jossa on vastassa selittämätön mysteeri, suuremmat kädet, jotka kantavat häntä.

Tommy Hellstenin ajatukset löytyvät myös hänen viimeisestä kirjastaan: Tähän olen tullut. Hänen ajatuksiaan olen pyöritellyt myös blogissani: Tommy Hellstenin elämäntyön testamentti: Tähän olen tullut.

Aiheeseen liittyy myös mm. Topi Linjaman Kotimaan kolumniin liittyvä blogini: Epäily vahvalla pohjalla on parempi, kuin varmuus heikolla pohjalla. Siinä on linkkejä myös omiin kokemuksiini

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami