Joko katsoit docventuresin elokuvan, joka kaikkien on nähtävä ja sitä seuraavan äärirehellisen miesten keskustelun?

Joko katsoit Docventuresin historian koskettavimman elokuvan. Sen teemana on miesten kyvyttömyys ilmaista tunteitaan: Folsomin vankilan terapiaan osallistuu miehiä muurien sisä- ja ulkopuolelta, ja tuloksena on koskettava tunnemyrsky. Elokuvan voit katsoa Areenasta tästä linkistä.

Joko katsoit elokuvan johdosta käydyn äärirehellisen miesten keskustelun. Elokuva mursi tunteiden padot miehenä olemisen vaikeudesta. Isäntäkaksikko avautui yllättäen tunteistaan toisiaan kohtaan – ja Riku Rantala purki sanoiksi pelkonsa siitä, riittääkö hän isänä kolmelle pojalleen. Somekommenttien mukaan näin rehellistä puhetta isäsuhteesta, ystävyydestä ja riittämättömyydestä ei ole Suomi-televisiossa aikoihin, jos koskaan, nähty! Leffakellarin turvallisessa syleilyssä sisimpäänsä avasivat isäntien lisäksi vierailijat terapeutti Tommy Hellsten, näyttelijä Ville Virtanen sekä stand up -koomikko ja entinen linnakundi Miika Pettersson. Keskustelu keräsi Twitterissä kiitosta. Keskustelun voit katsoa areenasta tästä linkistä.

Yksi julkinen kommentti artikkelille “Joko katsoit docventuresin elokuvan, joka kaikkien on nähtävä ja sitä seuraavan äärirehellisen miesten keskustelun?”

 1. Katsoin molemmat. Olihan nuo ihan ajatuksia ja tunteitakin herättäviä. En ole varma olivatko kaikki suorastaan äärirehellisiä – tavanomaista avoimempia kumminkin. Rohkeutta heikkouden esiin tuominen vaatii varsinkin televisiossa. Tommyltä tuo sujuu rutiinilla – harjoittelu auttaa tässäkin asiassa.

  Aihe sai taas miettimään miten hassusti elämä on rakennettu: On tämä pinnallinen elämän kamppailun taso (Jihad), jossa ratkaisevaa on se miltä asiat näyttävät. Siinä heikkoutta ei paljasteta, koska sitä voidaan käyttää ihmistä vastaan. Jokainen yrittää näyttää mahdollisimman menestyvältä.

  Sitten on sisempi tunne-elämän kokemuksen taso, joka on piilossa arkiselta suorittamiselta. Siellä asuva heikkous salataan, koska sen pystyy pitämään salassa toisin kuin vaikkapa naamataulunsa.

  Samalla kun ihminen oppii salaamaan heikkoutensa hän oppii tukahduttamaan sisimpänsä hiljaisen äänen. Tällöin ihminen jää vieraaksi itselleen. Sisimmässä asuvat mörököllit kuitenkin kummittelevat ihmisen elämässä kunnes hän suostuu kohtaamaan ja tekemään niiden kanssa sovinnon.

  Mörököllien valta vähenee suorastaan maagisesti kun ne tuodaan rohkeasti esiin: Virtahepojen asuminen olohuoneen nurkassa myönnetään, synnit tunnustetaan ja tunteista puhutaan avoimesti.

  Miehiä aihe koskettaa erityisesti siksi, että olemme naisia enemmän sidottuja elämän kamppailu-ulottuvuuteen ja siksi tottuneempia peittämään heikkoutemme. Naisille heikkouden näyttäminen on sallitumpaa kuin miehille.

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami