Sannikalla ja Ukkolalla oikea meininki sovinnon rakentamisessa

Uusi, odotettu sarja Sannikka&Ukkola alkoi pe 15.9. klo 20.00 Tv1:ssä.

Ensimmäisessä jaksossa Sanna Ukkola haastatteli ihmisroska –kommentista potkut saanutta Riikka Moilasta. Haastattelua arvioivat Aki Ruotsala, Rosa Meriläinen ja Lauri Järvilehto. Marja Sannikka pani puolueiden puheenjohtajat Li Andersson ja Jussi Halla-aho hieromaan sopua maahanmuuttoa koskevista mielipiteistään.

Ihmisroska-kommentista potkut saanut Riikka Moilanen sai raadilta hyvät arvostelut asiallisuudestaan ja rehellisyydestään. Oli pyydellyt välittömästi anteeksi huonosti valitsemaansa, somekohun ja potkut aiheuttanutta sanavalintaansa.

Ymmärsin häntä. Ei hänen suuhunsa tupsahtanut sana kertonut hänen asioitumisestaan katujengiin, joiden parissa hän on työtä tehnyt heitä auttaakseen. Hänen suuhunsa tupsahtanut sana kuvasi jotenkin sitä monille pelkoja tuottanutta ja siksi halveksimaansa sakkia. Huono sanavalinta, sen hän heti ymmärsi, mutta ei voinut välttää somekohua. Somessa kun annetaan tulla pinnalle nousseet tunteet sen tarkemmin arvioimatta niiden aiheellisuutta ja alkuperää. – Voihan Some!

Lii Andersson
ja Jussi Halla-aho pantiin kuuntelemaan ja ymmärtämään toisiaan ja hakemaan yhteyttä. Hyvin sekin sujui Ei käynyt niin kuin eduskunnan keskusteluissa, että ilmi tuodaan vain erimielisyydet, pyrkimättä kuulemaan toisen mielipiteen perusteluja ja toiminnan tavoitteita. Sannikan ja Ukkolan mielestä Anderson ja Halla-aho pääsivät ns. laihaan sopuun ja iloitsivat siitä. Hyvä olo näkyi myös haastateltujen kasvoista ja toi minunkin sisimpään iloa ja valoa. – Näin sitä pitää!

Sannikka ja Ukkola olivat rentoja mutta asiallisia sovinnon hakijoita, niin kuin ohjelman luonteeseen sopii. – Oikea meininki heillä oli.

Hyvää jatkoa ohjelmalle toivon. Toivottavasti se parantaa keskustelukulttuuriamme!

PS. Tulipahan mieleen, että en tunne sitä keskustelukulttuuria, mikä kansanedustajilla on eduskunnan kahvilassa tai valiokunnissa. Löytynee kavereita yli puoluerajojen, työkavereita kun ollaan. Eduskunnan televisioitavissa täysistunnoissa sen sijaan tehdään sitä ns. vaalityötä. Väliin lienee mukava irrotella ja vaikkapa naureskella eduskunnan täysistunnossa onnistumisilla ja töppäilyillä.

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami