Trump ja Putin – rauhan rakentajia!

Mitähän lienevät keskustelleet Trump ja Putin? – Uskon, että asialinjalla pysyivät ja uusia siltoja maailmanrauhaan availivat.

Lehdistötilaisuus oli haaste kummallekin. Arvasivat, että kiperiä kysymyksiä tulee. – Niin tulikin. – Se väitetty Yhdysvaltain presidentin vaaleihin vaikuttaminen ja Krimin liittäminen Venäjään varmaankin vaikeimmat.

Putin kielsi vaaleihin vaikuttamisen omana tehtäväksi antonaan. Trump ilmaisi kunnioittavansa omia virkamiehiään. Erimielisyys oli ilmeinen. Sen he tunnustivat.

Putin piti vaikuttamista sisäpoliittisena asiana. Ehdotti sitten yhteistä tutkimusta. Siitä Trump omaan kansanomaisen raikkaaseen tapaansa ylisti Putinin ehdotusta. Näennäisesti asia oli ratkaistu. Eiväthän Trump ja Putin voineet alkaa napit vastakkain väitellä: Onpas, eipäs. – Yhteyttä rakentamaanhan oli tultu.

Mutta lehdistölle ja Yhdysvalloille tämä keskustelun sovinnollisuus ei luonnollisesti sopinut. Haluttiin pysyä puolustaa entisiä taisteluhautoja. Eivät tulleet ajatelleeksi, että suurvaltojen lähentymistähän tässä oltiin edistämässä, luottamusta lisäämässä ja ratkaisuja hakemassa.

Koko tapaamisesta muodostui kuva, että mitään hyvää ei lopultakaan saatu aikaan. – Että siihen se jäi päämiesten tapaaminen.

Mutta eipä vain! Pian kuulimme uutisen että Trump on kutsunut Putinin Yhdysvaltoihin jo syksyllä, tarkoituksena edistää Helsingin kokouksessa esiin nostettuja asioita. – Ukrainan tilanteeseenkin Putinilla oli kuulemma uusi ehdotus.

Eläköön! Näin sitä rauhaa rakennetaan. Trum sanoi, että hän tekee kaikkensa rauhan edistämiseksi sisäpoliittisten paineidenkin uhalla.

Hyvä, hyvä Trump ja Putin. Sisäpoliittiset myllerrykset on syytä jotenkin ohittaa ja rakentaa uutta luottamusta. Eivät tulleet Helsingin kokoukseen vain toisiaan maailman silmissä sohimaan, vaan rauhaa rakentamaan. Kokouksella oli yhteinen tavoite. – Jatkoa seuraa. Toivottavasti!

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami