Pääsiäismessu toi iloa ja valoa sisimpään

Oli sydän iloa tulvillaan pääsiäisjumalanpalveluksessa kotikirkossa. Olihan kyseessä kirkkovuotemme suurin juhlapäivä, jonka sanomana ilouutinen Jeesuksen ylösnousemisesta: Hän elää, hän elää ja on meidän keskellämme tänään ja tästä eteenpäin hamaan elämämme loppuun saakka.

Jumalanpalveluskin oli hyvin ja huolella valmisteltu ja toimitettu. Runsaasti musiikkia, joka kertoi Jeesuksen ylösnousemuksesta ja elämästä Pyhän Hengen välityksellä keskellämme.

Saarnan pääajatus oli, että Marian haudalle tullessa sen ovelle vieritetty raskas kivi oli poissa. Ei sitä tarvinnut kenenkään enää pois vierittää. Jumalan työtä se oli. Jeesus oli noussut ylös.

Saarnaaja sovitti kiven sanomaa kuulijoille kuvailemalla, miten kivet meidän sisältämme on vieritetty pois. Pelko, heikkous, epävarmuus, tuska, syyllisyys, kaikki paineet, jotka vievät elämästämme ilon. Ne on vieritetty pois. Rakkaus, rauha ja ilo, iankaikkisen elämän elävä toivo saavat täyttää sydämemme.

Ja niin tekivät. Eivät ainoastaan minun kohdallani. Näin koin: Ilo ja rakkaus täyttivät jumalanpalvelukseen osallistuneet. Oli mukava olla yhdessä.

Saarnaan johti tanssiesitys alttarin edessä. Tanssija siinä pyörähteli ja heilutteli erivärisiä liinoja. Viimeisenä valkoista: Jeesuksen ristin ja haudan edessä oli alkanut elämä. Kuoleman kivi ja meidän murheittemme kivet oli vieritetty pois. Elämä sai alkaa. – Liikutus värisytti kehoani.

Lopuksi vietetty ehtoollinen antoi vakuuden siitä, että olemme Jeesuksen omia, niin kuin opetuslapset viimeisellä aterialla kiirastorstaina. Saimme kokea olevamme sisaria ja veljiä ja Jeesuksen opetuslapsia.

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami