Joel Hallikaisen haastattelu ja hänen uusin sanoin esittämänsä Finlandia-hymni – liikuttava viisiminuuttinen

V.A. Koskenniemen Finlandia-hymnin sanat ovat lujasti monen suomalaisen selkäytimessä. Mutta Koskenniemen sanat eivät olekaan ainoat, joita Finlandia-hymniin on tehty. Varhaisemmat, vuodelta 1919 olevat sanat on tehnyt Yrjö Sjöblom. Joel Hallikainen löysi sanat ja on tehnyt nyt Finlandian Sjöblomin kuuloisen version.

Sibelius ei halunnut Finlandia hymnistä sanallista versiota, vaan musiikillisen orkesteriversion. Koskenniemen sanat ovat juhlalliset uskonnollissävyiset, Mutta Sjöblomin sanat ihan uskonnolliset ja vastaavat sodistamme selviämiseen sisältyvää kristillistä uskoa.

Joel Hallikaisen haastattelu oli liikuttava: Ei mitään hurskastelua tai uskonnollisuuden peittelyä, vaan railakkaasti esitettyä Hallikaisen kokemaa isiemme uskoa.
Hallikaisen haastattelu ja katkelma Finlandiasta Sjöblomin sanoilla kuultiin Aamu-tv:ssä. (3.4.) Kokonaisena se löytyy löytyy Yotubesta.

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami