Miikka Ruokanen arkkipiispan vaaleissa 2009

Miikka Mauno Ruokanen on teologian tohtori ja dogmatiikan professori Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa. Hän oli ehdokkaana edellisissä arkkipiispanvaaleissa v. 2009. Satuin löytämään netistä hänen vaaliesittelynsä. Se oli loistava opillinen kuvaus kirkon olemuksesta ja opista sekä piispan tehtävistä.

Tämäntyyppisiä esittelyfilmejä ei silmiini sattunut tämän tämänvuotisissa arkkipiispan vaaleissa. Onkohan aika muuttunut. Onko huomattu, että kansa odottaa piispalta inhimillistä läheisyyttä, tunnetta siitä, että hän ymmärtää tavallista inhimillistä ongelmineen ja avaa hänelle evankeliumin. Tästäkö syystä Ruokanen jäi toiseksi vaaleissa? Konservatiiviksi hän joka tapauksessa leimautui.
Kannattaa katsoa tuo esittelyfilmi. Siinä on paljon opittavaa, mutta edellä esittämäni kysyymyksen se myös herättää.

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami