Mahdollisuus muutokseen! Ateistista uskovaksi

Alfatv:ltä on tullut katsottua silloin tällöin uskoon tulleiden haastatteluja ohjelmanimellä: Mahdollisuus muutokseen. Uskoon tulemisesta niissä on kysymys, mutta ohjelmanimike ilmaisee, että kullakin haastateltavalla on omat ongelmansa, joihin hän on saanut avun kristillisestä uskosta. Kyse ei ole siis uskoon käännyttämisestä, vaan kertomus uskon löytämisestä elämän voimaksi ja pelastajaksi.

Viimeksi katsomassani haastattelussa ateistiksi kasvanut Sami väsyi kantamaan taakkansa itse. Päihteet ja huumeet veivät hänen elämänsä itsetuhon partaalle, niin että niistä oli päästävä eroon. Hän onnistuikin siinä määrin, että pääsi auttamaan toisia päihdeongelmaisia ja löysi uskovaisen tyttöystävän ja ohjautui seurakunnan toimintaan. Sitä hän piti hyvänä, että kukaan ei yrittänyt käännyttää häntä, vaan hän sai kokea ymmärrystä, tukea ja rakkautta.

En kerro tästä sen enempää. Hänen kokemuksensa voit katsoa youtubesta.

Se vain tuli mieleeni, että ateismi on verrattavissa uskoon. Sekin on kannanotto uskonasioihin, niin kuin tiukkapipoisten uskovaisten asenne ateisteja kohtaan. Kummatkaan eivät välttämättä kuule toisiaan, vaan tuovat esille oikeassa olemistaan toista kuulematta ja ymmärtämättä. He ovat mielestään löytäneet lopullisen vastauksen näihin uskomisen asioihin niin että niitä ei tarvitse enää aprikoida.

Kun elämä joutuu siihen pisteeseen, että apua ei löydy muualta, uudet mahdollisuudet aukenevat: Entäpä Jumala ja Jeesus ja kristinusko sittenkin, löytyisikö sieltä apua? Ja saadessaan kohdata ihmisiä, jotka ymmärtävät, tukevat ja rakastavat, uskon ovi alkaa avautua. Heikkoja, sorrettuja, murrettuja Jeesus sanoi tulleensa auttamaan. Oikeassa olijat, kaiken hallitsevat käännyttäjät pärjäävät omillaan.

Samin elämässä muutos tuli mahdolliseksi. Siitä hän kertoo aidosti ja rehellisesti. Liioittelematta. Elämä vain muuttui niin, että hän tuli vakuuttuneeksi Jumalan läsnäolosta ja voimasta elämässään.

Blogin kirjoittamisen jälkeen silmiini osui toinen tarina ateistin löytämästä mahdollisuudesta muutokseen:Jenni Mure löysi helpotuksen kipuun.

Seuraavasta linkistä pääset suoraan valitsemaan haluamasi tarinan Mahdollisuudesta muutokseen.

Jätä kommentti

Kommentit tulevat julkisiksi ylläpidon hyväksynnän jälkeen.

*

Bitnami